sunnuntai 24. elokuuta 2014

Jauheliha-kasvispata


Alkuun ruma ruokakuva :)

Mutta hyvää on ja kevyttä ja terveellistä ja halpaa jajaja.

Nyt kun kasvikset ovat kotimaisia ja tuoreita ja halpoja niin kannattaa kokeilla. Tein tätä aluksi paastopäivän ruoaksi, mutta mies tykästyi kovin ja halusi syödä muulloinkin.

Eli tarvitaan seuraavaa:
400g jauhelihaa
öljyä paistamiseen
2 sipulia
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
3 tomaattia
mausteita ja suolaa. Itse käytin kaksi Fond de Chef kuutiota, mustapippuria, valkosipulia ja timjamia.

Pilko sipulit, paprikat, kesäkurpitsa ja tomaatit.
Kuullota sipuli (ja valkosipuli) öljyssä. Lisää paprikat ja jatka kuullottamista.
Lisää jauheliha kun paprikat alkavat pehmetä.
Kun jauheliha on ruskistunut, lisää kesäkurpitsat.
Kun kesäkurpitsa alkaa kypsyä, lisää tomaatit ja mausteet.
Anna hautua hetki.
Valmista! Nauti sellaisenaan tai halutessasi esim. perunan tai riisin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti