maanantai 26. toukokuuta 2014

Parveke-elämää yrttien katveessa

 Pikkuhiljaa alkaa kesä voittaa :) Lämpöä on riittänyt täälläpäin ihan tuskaisuuteen asti. Tosin tänään taitaa olla tälläerää viimeinen päivä tätä herkkua.. Itse en juurikaan kuumuudesta kärsi, koska yleensä palelen, ilmeisesti kilpirauhasen vajaatoiminnasta johtuvaa. Tosin helteet tuppaavat kostautumaan päänsärkynä. Nytkin on pää ollut kipeä monta päivää putkeen. Tänään tosin tuntuu vähän helpottavan, kun ei ihan 30 asteessa enää mennä.

Ylläolevat yrtit hankin Mäntsälän Saaren kartanolla olevan maatalousoppilaitoksen puutarhalta. Asetelma sisältää ranskalaisen rakuunan, kiinansipulin, mäkimeiramin ja timjamin. Olen jo vuosia kasvattanut yrttejä parvekkeella. Etenkin basilika, oregano ja timjami kuuluvat suosikkeihin. Rakuunaa en ole aiemmin kokeillutkaan, vaikka se toimiikin mielestäni hyvin esimerkiksi porkkanoiden mausteena.

Parvekkeen laitto on muuten jäänyt vähän myöhäiseen tänä vuonna. En ole oikestaan vielä mitään kasveja laittanut ylläolevien lisäksi. Ruohosipulin näyttää tuolta isosta ruukustaan taas nousevan ihan itsekseen ja basilikaa on esikasvatuksessa. Ikävin homma, eli parvekkeen pesu on onneksi suoritettu. Pitäisi vaan lähteä multaa ja kukkia hakemaan puutarhaliikkeestä.

Kuvassa Leevi-kissakin ihmettelee kasvien puutetta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti