torstai 21. heinäkuuta 2016

Jooga ja selkäkivut

Merkittävin vaikutus hyvinvointiini viime aikoina on mielestäni ollut säännöllisen joogaharrastuksen löytymisellä. Vielä pari vuotta sitten selkäni toimintakyky oli koko ajan kuin veitsenterällä. Selkä saattoi siis milloin tahansa pettää ja saatoin joutua petipotilaaksi. Yleensä pari kertaa vuodessa jouduin jäämään sairaslomalle pariksi viikoksi, joista ensimmäinen kului monesti lähes täysin makuulla ja lääkkeitä kului. Joogaharrastuksen alettua en ole ollut selän takia sairaslomalla kertaakaan. Selkä toki on välillä vähän kipeä, mutta ei juurikaan toimintakykyä haittaavasti. Myös muut nivelkivut ovat vähentyneet. Lisäksi koen, että voin henkisesti paremmin: Jooga auttaa myös väsymykseen tai pieneen ahdistuneisuuteen minulla.

Itse joogaan Yogaian-nettipalvelun johdolla. Teen yleensä tuntitallenteilta erityyppisiä tunteja 2-3 kertaa viikossa 30-60min harjoituksen. Lisäksi saatan venytellä telkkarin ääressä vielä jonain päivänä. Eli en siis aivan hirveästi edes harjoittele. Kuitenkin hauikseni ovat pulleammat kuin ikinä kuntosaliharjoitteluaikoina ja painan vähemmän kuin vuosiin (painonlaskuun tosin ei ehkä joogalla ole niin suurta osuutta). Joogan lisäksi en muuta liikuntaa ole harrastanut pientä kävelyä lukuunottamatta.

Suosittelen joogaa kaikille! Esimerkiksi Yogaia:a (ja myös ainakin Yogobea) voi kokeilla ilmaiseksi eli mitään ei menetä. Itse olen varmaan juuri nettipalvelun kätevyyden vuoksi saanut säännöllisesti harjoiteltua, kun kynnys kotiharjoitteluun on tabletin/tietokoneen avaamisen päässä, eikä tarvitse lähteä minnekään. Saatavilla on myös erilaisia ja eripituisia harjoituksia fiiliksen/tarpeen mukaan. Kaikki ei tietenkään sovi kaikille, mutta mun juttu tämä on !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti