torstai 27. heinäkuuta 2017

Raskausviikot 36-37

Nämä viikot alkoivat jo tuoda mieleen pientä synnytystä edeltävää jännitystä. Tieto siitä, että vauva oli valmis tulemaan tavallaan rentoutti sen suhteen, ettei ennenaikaista synnytystä tai supistuksia enää tarvinnut pelätä vaan tuntemuksia koki mielenkiinnolla. Tähän asti supistukset olivat olleet pääsääntöisesti kivuttomia, kohdun kovettavia harjoitussupistuksia, mutta yhtenä iltana koin myös yhden kivuliaan napakan oloisen supistuksen, joka myös kovetti kohdun.
Viikolla 36 oli neuvolalääkäri jossa tarkistettiin tarjontaa ja kohdunsuuta. Siinä näkyi jo hieman kohdunsuun avautumista ja vauva oli mallikkaasti pää alaspäin.

Näillä viikolla sain myös terveydenhoitajalta lähetteen kokoarvioon, kun sf-mitta oli aavistuksen iso. Arviossa todettiin vauva n. 3.5kiloiseksi viikolla 37 eli ei kuitenkaan pelkoa mistään jättivauvasta :) Kokoarvion yhteydessä tehdyn sisätutkimuksen jälkeen tulinkin todella kipeäksi lantion ja selän alueelta, enkä pystynyt oikein kävelemäänkään eli taas ilmeisesti jonkinlainen uusi supistuskokemus.. Nämä tuntemukset menivät kuitenkin ohi seuraavaksi päiväksi.

Vointi muuten oli suhteellinen tasainen. Lonkan ja lantion alueen kivut jatkuivat edelleen ja inhottava uusi vaiva oli hengenahdistus joka esti välillä nukkumisen yhdessä supistelun kanssa. Viimeisiä hankintoja vielä tehtiin ja yritin jaksaa vielä järjestellä kotiakin vaihtelevalla menestyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti