maanantai 15. syyskuuta 2014

Arkipannukakku





Ruokajuttua pukkaa jälleen. Yksi lapsuuteni ruokamuistoista on Famuni tekemä arkipannukakku, josta eräänä iltapäivänä päätin tehdä oman versioni. Tämä on hyvä jämäruoka. Itsellänikin ajajtus lähti vanhentumassa olevasta maitolitrasta, jonka nyt käytin pannukakkutaikinaan.

Itse käytin:
Myllyn Paras Luomu ohukais- ja vohveliainekset-pussin Ohjeen mukaan taikinaksi.
700g jauhelihaa
iso sipuli
2 paprikaa
150g fetajuustoa
tomaatteja
juustoraastetta
2 knorr fond du chef-kuutiota
mausteita esim. timjamia/pizzamaustetta ja mustapippuria

Tein pannukakkutaikinan pakkauksen ohjeen mukaan. Lisäsin kuitenkin ohjeeseen vielä ekstra kananmunan. Pilkoin sipulin ja paistoin sen yhdessä jauhelihan kanssa. Lisäsin seokseen Fond Du Chef:it ja muita mausteita. Asettelin isoon uunivuokaan (n. puolet uunipellistä) tasaisesti jauhelihaseosta ja suikaloitua paprikaa sekä valutetut fetakuutiot. Kaadoin päälle pannukakkutaikinan. Koko komeuden päälle viipaloin tomaatteja ja ripottelin juustoraastetta pizzamaiseen tapaan. Paistoin 175 asteessa kunnes taikina hyytyi kauttaaltaan eli noin 30-45 minuuttia.

Tällainen siitä sitten tuli. Oli hyvää. Tähänhän voi tosiaan käyttää täytteeksi, mitä aineksia kaapista löytyy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti