sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Hyvinvointia ruokavaliolla 2015

Alunperin mietiskelin totaaliviljatonta ja maidotonta uutta vuotta, mutta olen siitä nyt vähän joustamassa mm. opiskelukiireiden takia. Aioin kuitenkin viljattomuutta noudattaa ainakin kokeeksi. Viljattomuudella tarkotain gluteeniviljojen poisjättämistä kokonaan eli en syö myöskään gluteenitonta vehnää tms. teollisia tuotteita. Syön kuitenkin esim. riisiä ja mahdollisesti esim. tattaria yms. luontaisesti gluteenittomia viljoja.

Ruokavaliossani nojaan näihin opuksiin. Mahdollisimman paljon nojaa näihin oppeihin muillakin osa-alueilla, mutta tiedän nyt jo, että treenaaminen tulee jäämään suosituksia vähemmälle.


Ruokavalioni tavoitteena on hyvinvointi ja kivuttomuus. Viljat aiheuttavat minulle varmuudella iho-oireita ja vatsan turvotusta yms. oireita. Olen myös kiinnostunut näkemään, mitä täydellinen viljattomuus tekee aineenvaihdunnalleni, unelleni, nivelkivuilleni ja päänsäryilleni. Aiemmat kokeiluni ovat vaikuttaneet suotuisasti, mutta en ole koskaan ollut ihan 100% tarkka. Pyrin myös lisäämään ravintorikkaita ruokia, esim. vihanneksia ja marjoja. Maitotuotteiden poisjättämistä kokeilen kenties jossain vaiheessa, mutta vuosi lähtee liikkeelle nyt näin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti