perjantai 2. tammikuuta 2015

Lukioon 2015

Vuosi on jälleen vaihtunut ja vuoteen 2015 olen tehnyt varsin mielenkiintoisia suunnitelmia :) Olen tullut siihen tulokseen, että vaikka työstäni pidänkin, se tuskin on sitä, mitä haluan ja jaksan eläkeikään asti tehdä. Alunperin suunnittelin hakevani hoitotiedettä lukemaan Tampereelle tai Turkuun, mutta päätös olisi ollut enemmänkin kompromissi, kuin sitä, mitä todella haluaisin. Siksi päätin vielä yrittää toista polkua. Tämän ajatuksenjuoksun seurauksena olen päättänyt hakea "Terveyden Biotieteet"-koulutusohjelmaan etupäässä Turkuun.

Keväällä pidettävistä pääsykokeista kunnialla selvitäkseen pitäisi osata lukion kemian ja biologian oppimäärä. Itselläni lukioajoista on 20 vuotta, joten ihan tuoreessa muistissa nuo asiat eivät ole. Toki olen noita avoimessa yliopistossa kertaillut, mutta katsoin kuitenkin parhaaksi lähteä lukion penkille oppimaan uutta ja kertaamaan aiemmin opittua. Biologian uskon olevan varsin hyvin hallussa, mutta kemia vaatinee enemmän panostusta.

Odotan tulevaa kevättä innolla, vaikkakin osittain kauhistuttaakin. Olen siis käytännössä maanantaista torstaihin joka viikko klo 8-16 töissä ja pahimmillaan 17-20 koulussa eli vapaa-aikaa ei juuri ole. Lisäksi homma vaatii varmasti jonkin verran lukemista/opiskelua kotosalla. Viikonloput ovat toki vapaat, eikä perjantaisin pääsääntöisesti ole koulua.

Luonnollisesti muut uuden vuoden tavoitteet jäävät tämän opiskelun myötä vähemmälle. Liikuntaa pyrin harrastamaan mahdollisimman paljon. Se on varmaan jonkinlainen edellytys jaksamisellekin, mutta mitään isompia tavoitteita, kuin hyvinvointiliikunnan en aio asettaa. Myös blogiin liittyvät tavoiteet jäävät vähän taka-alalle. Kirjoittelen silloin kun ehdin ja jaksan. Varmasti ainakin opiskelujuttua täältä tulee löytymään :) Ruokailun suhteen aion asettaa tavoitteita, joista lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti