perjantai 13. tammikuuta 2017

Raskausviikot 4-5

Näillä viikoilla sain tietää olevani raskaana. Minulla oli syyskuussa keskenmeno, eikä kierto ollut vielä ehtinyt asettua uomiinsa. Myöskin se fakta, että ensimmäisen raskauden alulle saaminen kesti meiltä viisi vuotta, aiheutti epäuskoa. En pitänyt sitä mitenkään mahdollisena, että olisin taas raskaana.

Ensimmäisinä oireina oli lähinnä kuukautiskivun omaista vatsakipua, johon söin särkylääkkeitä ja ihmettelin, että eikö ne jo ala. Kun tätä oli jatkunut viikon ja alkoi tulla jo pientä pahoinvointiakin, tajusin tehdä ensimmäisen positiivisen testin. Yhteensä niitä tuli tehtyä 4 kpl..

Vähitellen pahoinvoinnin voimistuessa ja rintojen kipeytyessä alkoi tilanne selkiytyä. Päällimmäisenä tunteena oli suuri huojennus siitä, että raskautuminen onnistui taas. Ajattelin jopa, että ei haittaa, vaikka tulisi taas keskenmenokin, koska todennäköisesti onnistun tarvittaessa vielä kolmannenkin kerran tulemaan raskaaksi. Suurin pelko ensimmäisen keskenmenneen raskauden jälkeen kun oli se, etten tule enää koskaan uudestaan raskaaksi. Mieskin oli sen verran epäuskoinen, että piti oikein ostaa viikkonäyttötesti, jossa lukee selvää suomen kieltä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti