sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Tallinna 2014

Pärnun rauhasta suuntasimme hektisempään Tallinnaan. Ilma parani ja pari päivää oli suorastaan aurinkoista. Tosin yhtenä päivänä satoikin, mutta se oli jo matkan viimeinen päivä ja lepo oli ehkä jo ihan tervetulluttakin ja vietimme sitten hotellipäivää. Hotellista voisin kirjoittaa ihan oman postauksensa. Tässä keskitytään siis syömiseen ja olemiseen Tallinnassa.

Vietimme yhden päivän kokonaan eläintarhassa ja Rocca al Maressa. Muuten aika kului kaupoilla käydessä ja vanhaa kaupunkia koluten. Tallinna on siitä kumma paikka, että vaikka sen kokee jo tuntevansa kuin omat taskunsa, niin aina löytyy uusia paikkoja ja kokemuksia. Vanhassa kaupungissakin kannattaa lähteä tutuilta reiteiltä sivuun niin löytää ihania kujia.
Ensimmäisenä iltana Tallinnassa söimme Vapianossa. Alkupalaksi Piatto Antopasto Massimo.. Nam!

Pääruoaksi otin Delicioso-salaatin: Punajuurta, vuohenjuustoa, karhunvatukoita, rucolaa, pinaattia ja naudanlihaa. Suorastaan nerokas yhdistelmä. Täytyy ehkä kokeilla kotonakin.
Eläintarhapäivän sushit Rocca al Maressa, Silk:issä. Meidän vakiopaikka, ihania kasvissusheja, joista itse tykkään, kun en hirveä kalanystävä ole..
 Nämä herkut ovat lempikahvilastani Gianni Coffee:sta. Nuo tartaletit ovat ihania: täytteen makeus sopii täydellisesti marjojen happamuuden kanssa.
Laivamme lähti takaisin Helsinkiin vasta klo 19.30 emmekä oikein lähtöpäivänä enää jaksaneet pyöriä kaupoillakaan.. Joten tässä ollaan SAS-radisson Blue:n katolla drinksuilla. Tämän jälkeen kävimme vielä maailmanpyörässäkin rannassa olevassa huvipuistossa :)

Kotimatkalla oli valitettavasti pieni pettymys, kun olin kovasti odottanut pääseväni Eckerö Line:n buffettiin syömään. En tiedä johtuiko se saaristo-teemasta vai onko tarjoilua huononnettu ihan pysyvästi, mutta aika lailla oli tarjoiluista karsittu sitten viime näkemän :( Toivottavasti buffet vielä palaa entiselleen. Muutoin tulee varmaan jatkossa mentyä loungeen buffetin sijasta..

2 kommenttia:

  1. Kääks, miten ihania herkkuja postaus olikaan pullollaan! <3

    Kävin viime kesänä kans tutustumassa Tallinnan eläintarhaan ja tällekin kesälle olisi ihanaa vielä pieni Tallinnan reissu suunnitella - se on niin kovin kaunis kaupunki!

    VastaaPoista
  2. Joo. Itselläkin on sellainen olo, että vielä kerran tänä kesänä on Tallinnaan päästävä ;) Kiva kun kävit kommentoimassa.

    VastaaPoista