sunnuntai 16. helmikuuta 2014

punajuuririsotto




Tein siis viikolla hyvää ruokaa. Punajuuririsotto tarjoiltiin ihan perus broilerin rintafileen ja vuohenjuuston kanssa kanssa. Lisäksi oli kirsikkatomaatteja ja basilikaa sisältävä salaatti. Risotto toimi yhteen vuohenjuuston kanssa todella hyvin. Ensi kerralla ajattelin lisätä sitä suoraan risottoon.
Tällä kertaa tein risoton näin:
Tarvitset:
Öljyä
3 punajuurta
2 sipulia
3dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä
9dl kanalientä
parmesania maun mukaan
mausteita maun mukaan, ainakin mustapippuria.

Kuori ja pilko punajuuret ja sipulit ihan pieniksi. Kuullottele punajuuria öljyssä, kunnes ovat vähän pehmenneet, lisää sipulit ja jatka kuullotusta, kunnes nekin ovat pehmenneet.
Lisää risottoriisi ja kuullota se.
Lisää valkoviini ja odota, kunnes alkoholi haihtuu ja neste suurimmalta osin imeytyy riisiin.
Ala lisätä kanalientä pikku hiljaa välillä imeytymistä odotellen. Sekoittele risottoa ahkerasti.
Kun olet lisännyt kaiken liemen ja risoton koostumus on haluamasi, lisää parmesan ja mausteet.
Nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti